agenda

In het hoogseizoen is onze Superkeet weer vol met “vergeten boodschappen”. Ook is er ambachtelijk ijs van de Saks en het in middels in Nederland vermaarde bier van Maallust uit Veenhuizen in vier varianten verkrijgbaar. ’s Morgens bakken wij verse Landmannen bollen en croissantjes . Tweemaal per week en op verzoek staat de pizza steenoven aan en bakken wij verse pizza’s!

U kunt bij ons de ont-moetschuur huren voor groepen van 1 tot 40 personen.

IMG_8833 (2) 11754839_942821779094742_5808475160721589404_o

 

Oranjewoud Festival  26 t/m 29 mei

East Side Story

Een unieke theaterbelevenis op 3 verschillende locaties, van voormalig kamp Schattenberg in Westerbork naar de Molukse wijk in Bovensmilde.. Vol muziek, dans en heerlijk eten. Het Molukse verhaal is in een theatervoorstelling met professionele acteurs vormgegeven samen met de Molukse gemeenschap in Drenthe. Een verhaal wat gek genoeg weinig in de geschiedenisboekjes en lessen wordt verteld.  East Side Story gaat over liefde. Maar ook over strijd en acceptatie. Over humor en tragiek. Vanuit Moluks én Nederlands perspectief.

 

 

van 6 juni tot 26 augustus

Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede enorm. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama.

 

Het Pauperparadijs vertelt deze snerpend actuele historie op de plek waar die zich daadwerkelijk heeft afgespeeld: op de binnenplaats van het vroegere Tweede Gesticht. Dat maakt deze voorstelling tot een bijzonder indringende/aangrijpende ervaring/belevenis.

Met geweldige acteurs, een spectaculair decor, indrukwekkende live muziek van LAVALU en de Pauperband, en een groot ensemble lokaal talent. Een voorstelling van Tom de Ket (van o.a. De Verleiders en Mammoet). Naar de bestseller van Suzanna Jansen

Koloniën van Weldadigheid uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed

HET ONGELOFELIJKE VERHAAL IN BEELD  MUSEUM DE PROEFKOLONIE

Ruim 1 miljoen Belgen en Nederlanders zijn via hun voorouders verbonden met de Koloniën van Weldadigheid. Ontdek het ongelofelijke verhaal van 100.000 landlopers, weeskinderen en paupers. Ze werden heropgevoed om zich aan de armoede te kunnen ontworstelen. Laat je onderdompelen in het boeiende en meeslepende verhaal dat Nederland en België bindt:

Huis van Weldadigheid
Majoor Van Swietenlaan 1A
8382 CE Frederiksoord
Nederland
www.proefkolonie.nl

www.kolonienvanweldadigheid.eu

Nationaal Park Weerribben-Wieden

NAMO46295_0

Een echte publiekstrekker in De Wieden is het laarzenpad. Je struint – op je laarzen – door rietland en soms zak je er behoorlijk in weg. Onderweg steek je met een paar trekpontjes het water over.

 

 

 

Buitencentrum Drents-Friese WoldHeader_Drents-Friese-Wold

Iedere maand kunnen gasten met de boswachter mee op Woldsafari, echt een leuke tocht met na afloop een boswachtersspreekuur en de mogelijkheid om nog virtueel (via een VR-bril) op avontuur te gaan in de natuur. Buitencentrum Drents-Friese Wold| Terwisscha 6a| 8426 SJ Appelscha

De Bospub Bosrand 18 7991PA Lhee/Dwingeloo T: 0521 – 597396

Live Ierse Sessie Iedere eerste zondag van de maand live Ierse sessie van 14.00 tot 17.00 uur. Iedere laatste zondag van de maand mooie wandeling in het Nationale Park Dwingelderveld om 16:00 uur en vanaf 17:00 live muziek. Entree is vrij

makkinga2kopie

Makkinga. In het enige verkeersbordloze dorp van Nederland.

 

 

logos

contact

Marianne, Beau, Cas & Dirk Peters
Boekelterweg 15
8392 TT Boijl
tel: 0561-421454
mail:info@bekhofschans.nl