Cultuur

Op berijdbare afstand bevinden zich veel leuke dorpen, stadjes en steden met hun eigen sfeer en gezelligheid. Een bezoek aan de elf steden van Friesland is beslist de moeite waard. Evenals een bezoek aan Assen, Groningen of Steenwijk.

Hieronder staan enkele pareltjes waarop wij u graag attenderen. Maar er zijn natuurlijk veel meer.

In het schilderachtige Oranjewoud, vlakbij Landgoed Oranjewoud, ligt Museum Belvédère. Museum Belvédère is hét museum voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland.

Natuurmuseum Fryslân. Een museum voor kinderen, ouders en grootouders, natuurliefhebbers en iedereen die wel eens een potvis van nabij wil zien, een rondje boven Fryslân wil vliegen of over de bodem van een sloot wil lopen. Zelf doen en beleven staat centraal in het museum en maken dit tot het natuurleukste museum van Fryslân

Valt er in Nederland op kunstgebied nog iets te ontdekken? Kun je nog voor verrassingen komen te staan? Kom dan naar Museums-Vledder. Dat blijkt voor velen de verrassing van het jaar. Jong en oud blijkt zich daar een paar uur uitstekend te vermaken in een museum, met een geheel eigen aanpak. Je kunt er wat beleven, je kunt er lachen, je kunt je verbazen en je kunt er ook nog wat leren.

Een bezoek aan het Groninger Museum is een unieke ervaring. Met steeds wisselende en boeiende tentoonstellingen en exposities.

Een Ecokathedraal is een gestapeld (niet gemetseld!) bouwwerk van restmateriaal van stratenmakers, zoals stoeptegels, klinkers, betonnen paaltjes en stoepranden. Dit materiaal is vanaf 1982 door Louis Le Roy geordend tot een complex bouwwerk, waarin ook de natuur een groot aandeel heeft.

De jaarlijkse uitvoering van een stuk van het Shakespeare theater in Diever is een evenement waar mensen het hele jaar al naar uitkijken. En terecht

Stichting Spanga het Verona van Weststellingwerf (OPERA SPANGA) produceert sinds 1989 op eigenzinnige wijze opera in het Friese plaatsje Spanga.

Ze heeft zich als doel gesteld de operakunst te verlevendigen en haar van haar prestigieuze plaats in cultuurland over te brengen naar daar waar ze hoort, in de harten van de mensen. Kijk naar het actuele programma

Open Stal is al sinds 1971 een kunstroute in het lommerrijke Oldeberkoop in de Friese Stellingwerven. De diverse kunstwerken vindt u op locaties die normaliter worden gebruikt als woon- en werkruimte.  In woningen, winkels, de kerk, de school, garages maar ook tuinen, groenstroken en bos.
De kunstroute kan een uitstekend onderdeel zijn van een fietstocht door de mooie omgeving.

logos

contact

Marianne, Beau, Cas & Dirk Peters
Boekelterweg 15
8392 TT Boijl
tel: 0561-421454
mail:info@bekhofschans.nl